Importanta diagnosticarii precoce a cancerului de san


Scopul examinarilor pentru detectarea precoce a cancerului de san este de a descoperi cancerul inainte ca acesta sa produca simptome. Screeningul de detectare precoce consta in teste si examinari prin care se descopera o boala, precum cancerul, la persoane care nu au inca niciun simptom. 

In cazul in care cancerul de san este descoperit cand exista deja simptome, el are de regula dimensiuni mari si adesea se extinde inafara sanului. Din contra, cancerele descoperite in timpul testelor de screening sunt de cele mai multe ori mai mici si delimitate in interiorul sanului. Marimea tumorii si aria de raspandire sunt printre cei mai importanti factori care influenteaza prognosticul de evolutie in cazul unei persoane cu cancer la san.

Majoritatea doctorilor apreciaza ca testele de detectare precoce a cancerului de san salveaza mii de vieti in fiecare an, iar numarul ar putea fi si mai mare daca femeile si medicii lor curanti ar profita de oportunitatea efectuarii acestor teste de depistare precoce a cancerului de san. Un cancer de san detectat in faza timpurie poate fi tratat mai usor, cu metode mai putin invazive si are sanse mult mai mari de vindecare completa.

In acest sens, fiecare femeie ar trebui sa se prezinte la un control regulat, inca de la varsta de 30 de ani, sau chiar mai devreme, atunci cand suspecteaza modificari, sau cind in istoricul familiei exista antecedente de cancer de san.

Dintre multiplele metode de investigatie folosite in prezent, va recomandam cu caldura Angiotermografia dinamica (DATG), o tehnica nou aparuta, complet neinvaziva si foarte eficienta, nedureroasa si fara iradiere (vezi articolul Angiotermografia dinamica). Aceasta tehnica se preteaza pacientelor de orice varsta, dar este cu precadere recomandata celor cu varsta sub 40 de ani, ca prima metoda de screening pentru depistarea cancerului de san. Ea poate fi folosita regulat ca metoda de control, deoarece nu prezinta niciun risc (nu utilizeaza radiatiile) si este foarte precisa (vezi articolul Descrierea tehnologiei DATG).

 
Programari la consultatii:

0264 - 484555
contact@medreflexline.ro
  • Societatea romana de cancer Cluj
  • Termografie coloana
  • Salon de masaj Cluj
  • Ecografie Cluj
  • Masaj de drenaj limfatic
  • Masaj relaxare Cluj
  • Medicina estetica Cluj